torstai 14. heinäkuuta 2011

Yum yum, Blueberry Pie - Mustikkapiirakkaa esikoisen iloksi!!




Heinäkuun kolmastoista, esikoisen syntymäpäivä, osuu tänä vuonna keskelle runsasta mustikkasatoa. Siksi pyöräytin mustikkapiirakan hänen synttäreidensä kunniaksi. Jos olet lukenut blogiani aiemmin, mietit jo varmaankin jaksatko tätä jankutustani mustikan ihmeellisyydestä... Lupaan että mustikkajutut jäävät nyt tähän.
Mutta pitemmittä puheitta, tässä teille kokeiltavaksi oma versioni mustikkapiirakasta ja vielä tarkennukseksi, blogini ei ole muuttumassa reseptiblogiksi, mutta pientä välipalaa tässä kaiken kierrätyksen oheen tarjoilen. Kierrätysteema on tietysti koko ajan käsittelyssä...Parhaillaan minulla on menossa "kupoliteltasta kassiksi"-projekti, mutta siitä lisää myöhemmin.

It's time to pick up all blueberries from Finnish forests, thats why I write again about it. Don't worry, I havent  forgotten my recycling theme, just now I'm working with a project:" from tent to bag", but I'll tell about it later...
Here you can find my blueberry pie recipe, try it and taste it, maybe you'll like it! 



Mustikkapiirakka

200 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl ruisjauhoja
½ dl mantelijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
noin litra mustikoita
murskattua saksanpähkinää
perunajauhoja
tomusokeria

1. Sekoita voi ja sokeri perusteellisesti, lisää munat hyvin vatkaten.
2. Sekoita kaikki jauhoainekset ja lisää edelliseen sekoitukseen
3. Levitä taikina voideltuun vuokaan
4. Lisää päälle reilusti mustikoita, ripottele joukkoon perunajauhoja (estää mustikan vettymisen uunissa) ja ripottele vielä sekaan saksanpähkinät (murskaan saksanpähkinät laittamalla pähkinät puhtaan pyyhkeen sisään ja hakkaan päältä, siis pyyhkeen päältä, vasaralla. Tämä keino toimii kaikenlaisten ainesten murkaamiseen)
5. Jos haluat hiukan makeampaa versiota, laita vielä reilusti sokeria tähän päälle.
6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.
7. Nauti kermavaahdon tai vanilijajätskin kera.


Ja vielä; blogillani on aika paljon lukijoita kotimaan rajojen ulkopuolella, siksi repeti vielä enkuksi:


Blueberry Pie

200 gr butter
1 dl sugar
2 eggs
1 dl rye flour
½ dl almond flour
2 dl wheat flour
2 ts baking powder

about 1 liter blueberries
crushed walnuts
potato flour
dust sugar


  1. Mix butter and sugar well together, add eggs.
  2. Blend all flours together and add this to another mixture.
  3. Spread dough to pan and cover with fresh blueberries.
  4. Add crushed walnuts (I usually crush things this way: I put component in a clean towel, wrap it well and tap with a hammer. It’s easy way to get things crushed: chocolate, nuts, almonds…).
  5. If you want a very sweet pie you can add some sugar, but in any way, add some potato flour because blueberries may be very wet after being in oven.
  6. Bake in 200 degree Celsius about 30-40 minutes.
  7. Ejoy with whipped cream or ice-cream


TERVEMENOA METSÄÄN, MINÄ AINAKIN LÄHDEN NYT !!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti