maanantai 8. elokuuta 2011

Potting - istutukset

Kuten kuvasta näkyy, en todellakaan ole viherpeukalo. Yleensä meikäläisen hoidossa selviävät kaktukset ja anopinkielet. Heikkona hetkenä Ikeassa ostin kaksi kasvia, lajikkeesta ei tietoa, ja tässä se parempikuntoinen. Tai siis mitä siitä on jäljellä...

As you see, I'm not a florist's. Usually I make only cactus to grow. In this picture you can see a plant that I bought from Ikea  as feeling so expert whith plants...
So I must  return to cactus.



Eipä siis auta muu kuin palata kaktusten pariin. Ideana  tässä on yhdistellä kaktukseen asia jota en voi vastustaa, nimittäin säilykepurkit. Mikäs sen kauniimpaa kuin vanha kunnon hernekeittopurkki, myös tomaattimurskat pakataan usein tosi makeisiin purkkeihin. Nyt kuitenkin käytän oliivipurkkia.

Tässä esillä kaikki tarpeellinen:

The idea is to combine two nice things: cactus and beautiful canned foods pot. Here is all you need:


Naputtelen säilykepurkin pohjaan reikiä vasaraa ja pientä ruuvimeisseliä apuna käyttäen. Meillä on jossain kyllä piikkikin, mutta käyhän se näinkin.

I made some little holes in the bottom of pot.


Sitten laitan säilykepurkin pohjalle hiukan sepeliä, jotta kaktuksen juuristo on ilmavassa olotilassa (luulisin että se on parempi kuin että purkki on täynnä multaa ??? )
Kivien päälle kaktus, siis poistettuna muovisesta istutuspurkista.


Then one cup of small stones and a cactus on stones (first I removed the plastic pot of cactus)


Ja niin on istutukseni valmis. Kaktuksen seuraan pääsi upea vanha kahvipurkki, jonka ostin tänään Retrolinnan kirppikseltä.

And it's ready!


Toivon että en joudu esittelemään  teille muutaman kuukauden kuluttua oliivipurkkiin nuupahtanutta kaktusta. Kaktusten hoidossahan on tärkeää se, että niitä EI kastele (yritän muistaa...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti