maanantai 20. kesäkuuta 2011

Valokatetta vai ei???

Takapihallamme on jo useita vuosia ollut kaksi pergolaa. Toisessa grillataan, nautitaan kesäherkkuja ja vietetään yhteisiä mukavia hetkiä. Toisessa paistatellaan (??) auringon lämmössä aurinkotuoleissa. MUTTA, MUTTA suomen kesä tekee monta kertaa viikossa meille kepposet; tihkusade, kaatosade, rankkasade tai jokin muu sade saa meidät juoksemaan kiireen vilkkaa pelastamaan kesäkalusteiden pehmusteita. Tänä kesänä saimme tästä spurttailusta tarpeeksemme ja suvun nikkarit rakensivat molempiin pergoloihin valokatteet. Olen ollut valokatteen vannoutunut vastustaja mutta lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Valokate sai terassin muuttumaan kesähuoneeksi, johon rakennamme samaa tunnelmaa, mikä vuosia sitten oli kesäkodissamme Leväsjoella.



Pöydän siilikangas löytyi Fidalta


Kynttiläkruunu ei vielä päivällä luo ihan odotettua tunnelmaa, mutta kristallit kyllä välkkyvät upeasti, kun auringonsäteet osuvat niihin.

Kirppislöytöjä myös kesähuoneessa, jakkaran ostimme viime kesänä Rakastajat-teatterin kirppikseltä ja kattila onkin oikea löytö! Kaivoin sen esiin multakasasta, joka lienee ollut muinoin tunkio

Jälleen löytöjä, sekä ex-mökiltä pelastettuja yksilöitä


Torso, jonka kuvataiteita opiskeleva tyttäreni hahmotteli rintakehästään mieheksi ja alavatsastaan (vain alavatsasta!) naiseksi. Jokainen tehköön omat päätelmänsä...




Ja sitten iltatunnelmiin...



Kynttilöiden tehtävä on paitsi luoda tunnelmaa, myös karkottaa inhottavat kesäillan inisijät...
 

Tästä ei kesäillan tunnelma enää paljoa parane!

Keltaiset kynttilät pöydällä ovat "Citronella"-kynttilöitä, joiden tuoksun pitäisi tehota hyttysiin, saa nähdä toimiiko tällainen tunnelmallinen karkoitustapa vai pitääkö turvautua järeämpiin aseisiin. Voisiko joku desing-tyyppi suunnitella sellaisen hyttyskarkoitepurkin, jota voisi ilolla pitää esillä eikä vain kaapin kätköissä? Siitä sitten vieraatkin voisivat suihkautella apua hyttysongelmaan.

Mutta tähän hyttysteemaan hiukan lievennystä Arto Mellerin sanoin:

Hyttyset. Harmony sisters.
Kaikki ensimmäistä ääntä.

"Monilla ihmisillä on täysin väärä käsitys siitä mitä aito onni on.
Se ei ole sitä, että ihminen olisi tyytyväinen omaan itseensä,
vaan sitä, että ihminen on uskollinen elämänsä tavoitteille"
Helen Keller

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti