keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Kaappeja - des Placards

Kaapit ovat paitsi käytännöllisiä myös kauniita. Tarkoitan siis tietysti jotain muuta kuin ns. standardikaappeja, lastulevystä kyhättyjä kokoelmia, joita muuten kyllä meidänkin makuuhuoneistamme löytyy. Remontoidessani viimeksi yhtä makuuhuonettamme maalaisromanttiseksi tunnelmahuoneksi, mietin ankarasti josko purkaisin kolmen standardikaapin kokonaisuuden pois. Käytännöllisyys kuitenkin voitti kauneusarvot, sillä totuuden nimissä, meillä kyllä tarvitaan tätä perinteistäkin kaappitilaa yllin kyllin.


No joka tapauksessa, olen vuosien varrella törmännyt myös KAUNIISIIN kappeihin ja tässä niistä hieman:



Tämä kaunis pikkukaappi löytyi vuosia sitten mökiltämme, hylättynä kaikenlaisen puuromun ja polttopuiden seasta puuvajasta. Kaivoin sen sieltä esiin, maalasin sen ja mieheni lisäsi sille ainakin yhden jalan puuttuvan tilalle. Nyt se on arvoisellaan paikalla ja pitää sisällään kirppiksiltä löytyneet lastenkirjat.








Astiakaappimme hankittiin lähes kaksikymmentä vuotta sitten ja silloin sen väri oli tietysti muodikas mänty. Pari vuotta sitten päätin, että kaapin on aika uudistua ja ostin valkoista kuultolakkaa. Ensimmäisessä maalikaupassa myyjä totesi että mäntypuun maalaaminen kuultolakalla ei onnistu, mutta päätin kuitenkin rohkeasti yrittää. Lakkakerroksia kaappiin tuli ainakin 12 mutta lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen. Vaivaa siitä kyllä todella oli, kaappi seisoi useamman viikon kodinhoitohuoneessamme ja aina kun aikaa oli hiukankin, otin sudin esiin vedin yhden lakkakerroksen kaapin pintaan. Kaapissa on vielä jalkoina hirveät mäntyisen pallot, mutta joskus kun ehdin ja viitsin, vaihdan jalat valkoisiin.





Tämä kirjakaappi osui silmiini joululoman shoppailukierroksella porin Sokoksessa. Kaappi oli aika hintava, mutta toisessa lasissa olevan särön takia saimme sen PUOLEEN HINTAAN! Kaappi kotiin ja Puurilalta oveen uusi lasi (n. 10 euroa). Nyt kaappi kätkee sisäänsä paitsi Savonlinnan vuotena hankitun laivan, myös ison kasan sisustus- ja puutarhakirjoja.

Lundia, mäntyisenä jälleen, oli joskus todella hottia. Pikkuisen tuunattuna se on vieläkin aivan käyttökelpoinen. Pintaan valkoista kiiltävää maalia ja sisustus Amaliasta numerotarrat laatikoihin.

Mutta pari päivää sitten haimme kotiin ihan uuden kaapin...


Katetulla terassillamme syödään aina sään salliessa. Astioiden kantaminen sisältä ulos ja takaisin on hiukan vaivalloista. Siksi kävimme hakemassa Nakkilasta terassillemme vanhan astiakaapin, jonka löysimme Tori.fi-palstalta. Tähän kaappiin pääsevät vain teemaan sopivat astiat, siis lähinnä kaikki kirppislöydöt... Kaappi kaipasi hiukan tuunaamista. Vaikka pinta on hiukan kulahtanut ei maalaaminen tule kysymykseen, mutta hyllyt päällystin vanhoista lehdistä leikkamillani teksteillä. Kiinnityksessä käytin Naturan vesiohenteista sisälakkaa. Ensin hyllyn pitaan kerros lakkaa, siihen päälle lehdestä leikattu osa ja päälle vielä kunnon lakkakerros. Kuivuminen kestää näillä kesäsäillä (alle plus 20) hiukan odotettua pidempään mutta mikäs hoppu tässä on?


Tässä tunnelmia kaapin tuunaamisesta:

Pesua...

Tuunaustarvikkeet

Laatikon pohja jo valmiina.

Pitsiä SPR:n Kontista.
Pitsit hyllyn reunoihin pienillä nauloilla.

Yksityiskohta hyllyn teksteistä...

ja vielä...


Ja nyt kaappi odottelee niitä sopivia astioita, kunhan hyllyjen lakkaus vain on tarpeeksi kuiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti